Voeding

Binnen de Chinese Geneeskunde speelt voeding een belangrijke rol. Immers, ook de voeding die je eet is opgemaakt uit energie (Qi) en deze energie beïnvloedt elke dag de energiebalans in je lichaam. Voedingsmiddelen kunnen de Yin of de Yang in je lichaam voeden, de spijsverteringsenergie sterken of juist je basisenergie aanvullen. Verstandig eten kan gezondheid enorm ondersteunen en zelfs klachten behandelen.   

Ook vanuit de westerse wetenschap is inmiddels enorm veel bekend over de effecten van verschillende voedingsmiddelen op bijvoorbeeld ontsteking en vitaliteit.  

Naast het rationeel nadenken over voeding is het ook verstandig om je eigen intuïtie te laten meespreken. Dan voel je waar je ten diepste blij van wordt en wat je in je systeem wil innemen en wat eigenlijk liever niet.

Kruiden

De acupunctuurbehandeling kan soms ondersteund of versterkt worden met het gebruik van oosterse of westerse kruiden. Kruiden kunnen het lichaam bijvoorbeeld voeden, koelen of verwarmen. De voorgeschreven kruiden zijn altijd geproduceerd door erkende westerse producenten. Dit waarborgt de samenstelling en betrouwbaarheid van de middelen.

acupunctuur
Moxatherapie en cupping
Meditatie en visualisatie
Esoterische acupunctuur

“Similar to striking a note on a stringed instrument,
as you vibrate, the Universe vibrates with you.”

– YOGI BHAJAN