Afspraak maken en eerste consult

Je kunt een afspraak maken door de praktijk te bellen. De praktijk is 5 dagen per week bereikbaar. Wanneer ik of mijn collega Elsa Wierda in behandeling zijn, kun je het antwoordapparaat inspreken en word je dezelfde dag teruggebeld.

Telefoonnummer: 072-5115826.

Je kunt ook een email sturen naar meijersclaire@gmail.com of een bericht versturen via het contactformulier op deze website.

Het eerste consult duurt een uur. Samen kijken we naar je vraag en je verhaal. Door alles helder op een rij te zetten, komt er vaak al meer inzicht in de samenhang en mogelijke ontstaanswijze en/of betekenis van de klachten. Hierna doe ik pols- en tongdiagnostiek en op indicatie lichamelijk onderzoek en starten we met de eerste behandeling. Het is fijn als je je zorgpasje meeneemt en een grote handdoek om onder te liggen.

Er is ook de mogelijkheid voor een telefonische of online afspraak. Vanuit mijn opleiding en ervaring in zowel de westerse als de oosterse geneeskunde kan ik all-round met u meedenken. Wanneer u mij een medische vraag wilt voorleggen, meer informatie of achtergrond wilt hebben over een onderwerp of wilt dat ik meedenk met een kwestie die voor u ligt, dan ben ik beschikbaar om de nodige helderheid te brengen door verschillende invalshoeken te belichten. Telefonische of online afspraken kunnen fijn zijn voor diegenen die niet in de buurt van Alkmaar wonen of waarbij er geen directe indicatie of vraag voor acupunctuur is, maar het wel fijn vinden om even af te stemmen. 

Tarieven

Als arts ben ik aangesloten bij beroepsverenging AVIG (Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde). Een consult wordt daarom geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullend pakket. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Raadpleeg voor de vergoedingen per zorgverzekeraar de website van ZorgWijzer of de website van jouw eigen zorgverzekeraar.


  • Acupunctuur en Intake – 60 minuten

125 euro

  • Esoterische Acupunctuur – 60 minuten

125 euro

  • Acupunctuur met Inner Work – 60 minuten

125 euro

  • Acupunctuur – 45 minuten

95 euro

  • Acupunctuur – 30 minuten
  • Telefonisch Consult 

65 euro

15 euro

Het bedrag kan per pin, contant of per overschrijving voldaan worden. Afzeggen of verzetten van een afspraak kan tot 24 uur voor aanvang kosteloos. Bij afzegging minder dan 24 uur van tevoren wordt een 30 minuten consult in rekening gebracht.